LifeCoaching bij Carina

Inspiratie, motivatie en intensieve coaching

gericht op je loopbaan- of lifedesignvraag.

Lifecoaching bij Carina is hét adres waar jij antwoorden gaat vinden.

 

Mijn praktijk is gelegen Arnhem Zuid en heel goed met de auto en openbaar vervoer bereikbaar. Maar ik kan natuurlijk ook naar jou toe komen!

 

Ik help jou en beloof jou dat jij ook inzicht krijgt in jouw ‘maskers’, dat je erachter komt waarom je vastloopt in je loopbaan- of lifedesignvraag. Je gaat persoonlijk groeien, je wordt veerkrachtiger en gaat steeds beter voor jezelf kiezen en je eigen lifedesign creëren! Want wat gebeurt er met jou als jij je eigen leven vormgeeft? Precies! Je voelt jezelf gelukkig ♥

 

Wat is LifeCoaching?

Met LifeCoaching wordt stilgestaan bij wie jij bent, waarom je de dingen doet zoals je ze doet, wat je wilt in het leven en hoe u dit kunt bereiken.

Met LifeCoaching ga je heel doelgericht in gesprek met je zelf om zo veel mogelijk uit je leven te halen. De LifeCoach gebruikt alle zintuigen om jouw specifieke behoeften helder te krijgen en helpt jou de regie over je eigen leven te nemen en een eigen visie op je leven te ontwikkelen. Wat is voor jou belangrijk en hoe wil jij je leven en werk vormgeven?

 

 

Tarieven coaching

Particulier tarief € 85,- per uur (inclusief BTW).

 

Pakketten

Kort traject = 5 consulten à 1½ uur, prijs € 573,75 incl. BTW in plaats van € 637,50;

Intensief traject = 8 consulten à 1½ uur, prijs € 867,- incl. BTW in plaats van € 1.020,-.

 

Zakelijk tarief  in overleg. Voor langdurige trajecten is een voorstel op maat mogelijk.

 

 

LifeCoaching = LifeChanging = LifeDesign!

LifeCoaching maakt je bewust van wie je werkelijk bent. Het geeft je diepe persoonlijk inzichten in je onbewuste overtuigingen en belemmeringen. Het helpt je helder te krijgen waar je naartoe wilt en hoe je dat kunt doen. Je zult belangrijke keuzes kunnen maken die een blijvende positieve effect zullen hebben op jezelf en de mensen om je heen.

 

Gun jezelf dan een traject LifeCoaching. Een traject met diepgang, zodat jij tot de kern komt.

 

 

Coachtraject

Een coachtraject start altijd met een vrijblijvend intakegesprek. In dit gesprek kijken we wat er speelt en bepalen we of ik de juiste persoon ben voor jouw coachvraag. Als we besluiten verder te gaan, bespreken we wat je in het traject wilt bereiken en hoeveel sessies er nodig zijn. Een coachtraject bestaat gemiddeld uit 5 tot 8 sessies.

 

Jij bepaalt wanneer je de coachgesprekken wilt hebben. De gesprekken kunnen in overleg overdag, ’s avonds of op zaterdag plaatsvinden. Ook jij bepaalt de plaats waar de gesprekken plaatsvinden; in mijn praktijk of in de natuur. Denk je na het lezen van mijn werkwijze en achtergrond dat mijn coaching iets voor je kan zijn, gun jezelf dan een LifeCoachtraject !

 

Werkwijze

De kern van mijn werkwijze is dat we diep van binnen kijken naar wat voor jou belangrijk is, waar jij aan wilt werken. Gesprekken en praktische opdrachten waarin aandacht is voor hoofd, hart en lichaam worden ingezet om jouw doel te bereiken. Mijn opleiding bij het ATMA vormt de belangrijkste bedding voor hoe ik werk. 

 

Ik werk volgens de Ethische Gedragscode van de Nederlandse orde van Beroepscoaches (NOBCO).

 

Coachstijl

Mijn coachstijl is een gecombineerde stijl van transformationele coaching, ontwikkelingsgericht & resultaatgericht. Door reflectie- en dieptevragen wil ik jou stimuleren je eigen antwoorden te vinden. Ik bevraag en spreek je aan op je intrinsieke motivatie, zodat je een beweging van binnen naar buiten maakt. Doordat deze beweging, de transformatie, niet van buitenaf of bovenaf is opgelegd ervaar je meer ruimte om in mogelijkheden te denken. Mijn stijl zal ook het zelfsturend vermogen verder worden ontwikkeld. Hoe kom je van de huidige naar de gewenste situatie. Ik zal je stimuleren om doelstellingen in (kleine) stappen te realiseren. Je wordt je meer en weer bewust van de kansen en mogelijkheden en hoe daar vorm aan gegeven kan worden.

 

Hiervoor gebruik ik verschillende technieken waaronder Transactionele Analyse, Voice Dialoque, Rationele Effectiviteits Training (RET), Positieve Psychologie, NLP, mindfulness, geleide meditaties, visualisatie, emotiemanagement en lichaamsgerichte coaching.

 

Maar ik werk ook met thuiswerkopdrachten. Want coaching vraagt natuurlijk ook iets van jou. Als je je eigen leven richting wilt geven, dan ga je daar actief en gemotiveerd mee aan de slag. Dat zal spannend en confronterend zijn als we terugblikken naar het verleden. Maar zal heel verhelderend en helend werken in het hier en nu. En vertrouwen geven om situaties in de toekomst aan te gaan.

 

bij Carina
bij Carina
Ja ik gun mezelf een lifecoachtraject

Vergoedingen

Misschien hoeft je deze kosten niet eens zelf te dragen, maar zijn er mogelijkheden om deze vergoed te krijgen. De onderstaande opties kunnen daarbij mogelijk zijn.

 

Via je werkgever

Werkgevers zijn steeds vaker bereid om de kosten van coaching (mee) te betalen. Coaching leidt tot beter functioneren en ontwikkeling van de medewerker, het draagt bij aan werktevredenheid en verkleint de kans op ziekteverzuim of arbeidsongeschiktheid. Werkgevers reserveren een opleidingsbudget voor haar medewerkers. Vraag je werkgever naar de mogelijkheden om dit budget voor coaching in te zetten.  Over het algemeen zijn de kosten van een cursus vele malen hoger dan die van een coachtraject. Bovendien wordt een coachtraject vaak als effectiever ervaren.

 

Via de Arbo-dienst van je werkgever

Werkgevers zijn er enorm bij gebaat dat werknemers niet in een burn-out terecht komen. Preventief handelen is voor je werkgever, maar zeker voor jezelf heel wenselijk. Hierbij dien je contact op te nemen met de bedrijfsarts.

 

Via de ziektekostenverzekering

Coaching is geen therapie en valt niet onder primaire ziektekosten. Meestal worden deze kosten dan ook niet (geheel) vergoed. Als er wel sprake kan zijn voor vergoeding voor coaching is opgenomen, dan wordt dit door een zorgverzekeraar vaak vergoed onder de noemer counseling, psychosociale hulpverlening of alternatieve coachingsessies. Vraag je ziektekostenverzekeraar naar de mogelijkheden voor vergoeding van coaching.

 

Via de belasting

Zowel voor bedrijven als voor particulieren zijn coachingskosten als studiekosten aftrekbaar voor de belasting (voor particulieren incl. BTW). Het doel van het traject moet dan gericht zijn op verandering van positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst.

Er is een drempel van € 250,-. De kosten zijn alleen aftrekbaar als ze zijn betaald in het jaar waarover de belastingaangifte wordt gedaan. Het is dus belangrijk de kosten in dat belastingjaar te betalen. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

 

Via het Vervangingsfonds

Wanneer je in het onderwijs werkzaam bent, kun je een beroep doen op het zogenoemde Vervangingsfonds. Dit fonds vergoedt, onder bepaalde voorwaarden, begeleiding van leerkrachten. De onderwijsgevende kan daarbij zelf een zorgverlener uitkiezen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend!

 

Heb je een uitkering?

Informeer bij uw e-coach van het UWV of u in aanmerking komt voor een Persoonlijk Reintegratie budget of Individuele Reïntegratie Overeenkomst. Hieruit kan vaak kosten voor coaching worden betaald. Kijk op www.uwv.nl en kies de opties “particulieren” en dan “reïntegratie”.

Ook het PGB kan vaak worden gebruikt voor individuele coaching. Kijk hiervoor op www.ciz.nl en zoek op uw regio.